Octubre 2022 – Día 27 a 6,30 al CAOC
Febrer – Maig 2022. El Lluçanès reprèn les visites guiades als temples romànics
Sant Pere de Serrallonga, Sant Andreu de Llanars, Sant Salvador de Bellver i el monestir de Lluçà recuperen les visites guiades.
Són les esglésies i conjunts patrimonials del programa “Joies del romànic del Lluçanès” que es podran visitar entre el febrer i el maig.
Les visites aniran a càrrec de diferents especialistes en història i art medieval i tractaran diferents temàtiques relacionades amb el context històric i cultural en què se situen les esglésies romàniques: l’estructuració territorial en comtats sota el domini del poder carolingi, la litúrgia medieval i els rituals que estructuraven la vida social, la repoblació de la zona impulsada per Guifré el Pelós o l’activitat canonical.
Es pot fer la inscripció a través de l’agenda d’activitats del Lluçanès.
Juliol 2019.
Día 4, a 2/4 de 7 de la tarda. Conferència :
Lloc : Biblioteca RAHOLA – carrer Emili Grahit, 4-C – GIRONA
ARMÈNIA. Un poble en l’oblit: el primer genocidi del segle XX.
Octubre -2019. Sortida: Dimecres dia 23 LLUÇANÈS. Terra de Romànic i Bruixeria.
El Lluçanès és una comarca on l’art romànic té una important presència, amb la cripta preromànica de l’església d’Oristà (segle X) i el monestir de Santa Maria de Lluçà (segle IX) com monuments més destacats.
Aquesta comarca, també ha estat un espai on al segle XVII, es va desenvolupar per la Inquisició, la caça de bruixes, entenent com a tals, persones, majoritàriament dones, que teníen coneixements de medicina natural i herbes, que les feien differents de la resta i per aquest i d’altres motius foren perseguides. Ho podrem conèixer en un Centre dedicat a la interpretació de la bruixeria.
El que més ens crida l’atenció avui del Lluçanès es la tranquil·litat i la calma que transmeten els seus paisatges, força desconeguts.